Helló!
Boldog Új Évet!
Jópár éve boldog PC tulaj vagyok, de a vÃzhűtésben szinte semmi tapasztalatom nincs, eddig a youtube-on nézegettem pár angol nyelvű videót, közepes angol tudással megértettem, illetve egy-két fórumba olvastam bele, de ha pl. megkérdeznék, hogy feltétlenül kell-e "radiátor" egy vizesrendszerbe, nem tudnám a választ!
Amiért elgondolkoztam a vÃzhűtésen: jobb tuning és halk(abb) rendszer.
Igazából Ãgy elsÅ‘re csak érdeklÅ‘dnék, fÅ‘leg az árak miatt, hogy milyen rendszert, mennyibÅ‘l lehetne megépÃteni.
A jelenlegi konfigom:
-Asus P5K Premium black pearl edition
-C2D E8400(4GHz CM Hyper TX-el) - ezt le fogom cserélni egy Quad procira, még nem tudom melyikre
-4X1GB DDR2 1066MHz-es Micron
-GTX280
-Samsung F1 750GB
-Corsair TX650
-Thermaltake Soprano ház + 3db. 12cm-es venti
Ami most igazán hangos az a VGA hűtése játékok alatt és a házban lévÅ‘ ventik, ezért egy olyan rendszerre gondoltam, amiben csak a táp és a vinyó nem kap vÃzhűtést, a többi igen.
A kitételek:
-szeretném a házat megtartani (nagyon a szÃvemhez nÅ‘tt) valamint nem szeretném agyonfurkálni
-a jövendőbeli Quad procival szeretnék 4GHz körüli eredményt elérni
-nem szeretnék külön tápot "etetni" a vizesrendszer miatt (van, akinek Ãgy van megoldva és egyébként is elég sokat eszik a gép)
-ha lehet minél több alkatrész legyen univerzális, legalábbis gondolva a jövÅ‘re, mert általában évente újÃtok rendszert, tehát 2010-re már lehet core i7-et vennék DDR3-al és másik VGA-t
-az ár, hát igen, ez az ami leginkább befolyásolja. Ha tényleg évekig tudom majd használni a cuccost, akkor 100ezer FT még beleférne.
Egyelőre nem sürgős a dolog, még a Quad proci sincs meg, de egy kb. tájékoztatást szeretnék kérni, hogy mit lenne érdemes vennem.
Előre is köszönöm!