Karcsonyi akcik

Komplett rendszert szeretnél, de nem tudod milyet?

Komponenskombinációk, előnyök és hátrányok.

Re: Komplett rendszert szeretnél, de nem tudod milyet?

HozzászólásSzerző: subcooling » 2009. november 16., hétfő 19:44

Szia!

Az egyik sarkalatos pont az alaplap. Hál' Istennek van már rá profi megoldás az EK-FB KIT GA X58 - Gigabyte személyében:

Szivattyúnak én szinte kizárólag Laingeket szoktam ajánlani.
A Te rendszered egész nagyra is nőhet idővel, tehát érdemesebb lehet erősebb típust választani, mondjuk egy Laing DDC+.

És akkor mielőtt további alkatrésznevekkel dobálóznék, meg kell tudnom, hogy mit vársz el a rendszertől.

A tuning része már tisztázottnak tűnik, de
- a VGA van-e/lesz-e tuningolva?
- mennyire fontos a zaj, pontosabban a halk működés?
- mennyire szempont a design?
- egyéb, szubjektív szempontok

Ezekre válaszolj légyszíves, mert az alkatrészek egy részét ezek alapján lehet megválasztani megfelelően.

Szép napot!

totga írta:Hello,

az alabbi rendszerhez kezdtem el torni a fejem egy kozepes teljesitmenyu/arfekvesu vizhutes rendszer kiepetesen, amiben azonban megis vannak tartalekok a kesobbi bovites esetere:

Alaplap: Gigabyte EX58-UD5
Proci: Core i7 920
Mem: 3x2 Gb Corsair XMS
VGA: Sapphire HD 4870 1Gb Toxic

A tobbi a mi szempontunkbol asszem lenyegtelen... :)

Elso koron az alaplap (chipset+mosfet) ill. a proci hutese (4Ghz-ig mentem el eddig vele) lenne a "feladat" a kesobbiekben azonban szo esne vga es esetleg memoria hutesrol is. Szoval blokk(ok)/radi/megfelelo szivattyu temaban vagyok egyelore elegge tanacstalan igy az ut elejen. Ja, mindez egy CM690 hazban leledzik, a radit asszem valahova kivulre szannam.

Szoval a fentiekben szeretnem segitseged/velemenyed kerni.

Elore is koszonom!

Udv:
totga
Subcooling.hu - Számítógép vízhűtések
subcooling
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: totga » 2009. november 17., kedd 21:22

Szia!

Koszonom a valaszt/segitseget (az elozot is, meg az esetleges kovetkezoket is)! :)

A VGA a gyari ertekeken felul nincs tuningolva es egyelore nem tervezem,h rafekszem a tmara de ki tudja... Lehet, h elkap meg jobban az ekszij. Az Ek blokkjat nezegettem e teren...
A design kerdese azt hiszem szamomra kis jelentoseggel bir, a haz oldala is sima, no plexi az egyik jelszavam :D
Zaj ugyben egy sunbeam rhoebus-szal probalom kordaban tartani a ventijeimet, azt hiszem ezt megtartom.

Alapjaban veve az egesz azert merult fel bennem, m ugy erzem ez a gep megerdemli/igenyli a korrekt hutest (egesz konkretan felfuti a szobat, ha hasznalom). Jelenleg egy Corsair H50 van a procin de ezt nem erzem elegnek, illetve a tobbi eszkoz ettol fuggetlenul is okadja a meleget.

Koszonom megegyszer es udv!
totga
totga
Kezdő vizes
Kezdő vizes

HozzászólásSzerző: subcooling » 2009. december 8., kedd 6:45

Szia!

Na rendesen itthagytalak, ne haragudj! :oops: (Ígérem, próbállak kárpótolni).

A jó az, hogy közben azért érkeztek csemegék, amelyeknek Te is örülhetsz.

A procira pl. van már a remek D-Tek FuZion V2-ből.
Az alaplapra továbbra is a fentebb említett EK szett a nyerő.
Szivattyúnak egy remek kis Laing DDC Plus P12
Tartinak egy Swiftech MCRES Micro
Ezeket pedig szépen elviszi csendes ventikkel egy EK-CoolStream RAD XT (480)

Így nagyvonalakban ennyi.

Természetesen a shopban jelenleg nem található termékeket is betudjuk szerezni, az EK-kat pedig kifejezetten jó áron kínáljuk ez év őszétől.

subcooling.hu

totga írta:Szia!

Koszonom a valaszt/segitseget (az elozot is, meg az esetleges kovetkezoket is)! :)

A VGA a gyari ertekeken felul nincs tuningolva es egyelore nem tervezem,h rafekszem a tmara de ki tudja... Lehet, h elkap meg jobban az ekszij. Az Ek blokkjat nezegettem e teren...
A design kerdese azt hiszem szamomra kis jelentoseggel bir, a haz oldala is sima, no plexi az egyik jelszavam :D
Zaj ugyben egy sunbeam rhoebus-szal probalom kordaban tartani a ventijeimet, azt hiszem ezt megtartom.

Alapjaban veve az egesz azert merult fel bennem, m ugy erzem ez a gep megerdemli/igenyli a korrekt hutest (egesz konkretan felfuti a szobat, ha hasznalom). Jelenleg egy Corsair H50 van a procin de ezt nem erzem elegnek, illetve a tobbi eszkoz ettol fuggetlenul is okadja a meleget.

Koszonom megegyszer es udv!
totga
subcooling
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kolcsi » 2010. február 7., vasárnap 19:57

szia!

Az alábbi rendszert vettem tőled (vagyis akkor még nem tőled, de a cégtől) kb. 3 éve. Most az egészet átraktam egy új számítógépházba, ahová minden befér, hőleadóval, szivattyúval mindennel együtt. (A képen még a régi van, csak ezen látszik jól a szivattyú)
A szivattyú hangja viszont elég zavaró lett, már korábban is voltak vele gondjaim, de leszabályozva egész tűrhetően működött. Néha minden előzmény nélkül elkezd zörögni, aztán van, amikor tök csendes. Most, hogy valószínűleg a házba került bele, még zavaróbb lett a dolog. (A típus nevét már elfelejtettem, ezért is raktam be képet.)
A lényeg az, hogy szeretném lecserélni egy D5-ösre, mert a csend mindennél fontosabb nekem. A kérdésem az, hogy ha jól tudom, ahhoz más átmérőjű csatlakozó is kell, ugye? A másik, hogy ez a tartály jó hozzá, vagy pedig új kell? Ha igen, akkor milyen ajánlanál?
Csatolmányok
DSCF9306.JPG
DSCF9306.JPG (74.79 ) Megtekintve 48 alkalommal.
kolcsi
Kezdő vizes
Kezdő vizes

HozzászólásSzerző: subcooling » 2010. február 9., kedd 10:53

Szia!

A szivattyú -a kép alapján- egy Magicool HF600-as, amelyre egy Innovatek tartály van szerelve (az egységet így egyben nem emlékszem, hogy hogy is hívták pontosan).

Nekünk is voltak problémáink ezzel a típussal, bár nem teljesen ilyen jellegűek, ezért nem is forgalmazzuk már jó ideje.

A csendes üzemhez kiváló választás a Laing D5, azonban a tartályt illi cserélni hozzá.
Nem azt mondom, hogy nem lehetne ezzel a tartállyal is összepároztatni, csak tartok tőle, hogy a működése nem lenne az igazi, mivel nagyon le lenne folytva, valamint a tartály kialakítása sem kedvez a D5-nek.

Ajánlani sok tartályt tudok, de az igazi kérdés az, hogy Te milyen igényeket támasztasz vele szemben.

Mert éppúgy megfelel pl. az egyik kedvencem, a Swiftech MCRES-Micro is (amely a nagyobb térfogatáramot is gyönyörűen lekezeli zaj nélkül), de remek választás lehet egy EK Water Blocks-féle 250-es, hagyományos "cső tartály".

Tehát az igényeidnek megfelelőt kell választanod.
Vagy ha esetleg van szimpatikus a shopban (vagy akár olyan is, amit nálunk nem láttál a kínálatban), akkor linkeld be ide a típust és szívesen véleményezem, hogy megfelelő lesz-e a D5-höz.

Üdv.: Losonczi János

kolcsi írta:szia!

Az alábbi rendszert vettem tőled (vagyis akkor még nem tőled, de a cégtől) kb. 3 éve. Most az egészet átraktam egy új számítógépházba, ahová minden befér, hőleadóval, szivattyúval mindennel együtt. (A képen még a régi van, csak ezen látszik jól a szivattyú)
A szivattyú hangja viszont elég zavaró lett, már korábban is voltak vele gondjaim, de leszabályozva egész tűrhetően működött. Néha minden előzmény nélkül elkezd zörögni, aztán van, amikor tök csendes. Most, hogy valószínűleg a házba került bele, még zavaróbb lett a dolog. (A típus nevét már elfelejtettem, ezért is raktam be képet.)
A lényeg az, hogy szeretném lecserélni egy D5-ösre, mert a csend mindennél fontosabb nekem. A kérdésem az, hogy ha jól tudom, ahhoz más átmérőjű csatlakozó is kell, ugye? A másik, hogy ez a tartály jó hozzá, vagy pedig új kell? Ha igen, akkor milyen ajánlanál?
subcooling
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kolcsi » 2010. február 9., kedd 12:09

Köszönöm a kimerítő választ. Nekem teljesen elég, ami a webshopban van. Azt hiszem, maradok a Swiftech MCRES-Micro tartálynál, már csak a kialakítása miatt is, mert szerintem ezt jobban be tudom tenni a házba. Gondolom, hogy ehhez jók az eddig csatlakozók. Kérdésem, hogy ezt külön kell kötni, vagy összeépíthető a szivattyúval? (mint ahogy eddig volt).
Azt látom, hogy a D5-öshöz ugye ilyen 2 átalakító kell? (13/10-es csövekhez) http://www.subcooling.hu/g12-csonk-10es-belseju-csohoz-p-445.html
kolcsi
Kezdő vizes
Kezdő vizes

HozzászólásSzerző: subcooling » 2010. február 9., kedd 13:04

Nagyon szívesen. ;)

A Swiftech tartályhoz nem szükséges csatlakozót vásárolni, mert a gyártó mellékel hozzá több, eltérő csőméretekhez használhatót.
(valamint célszerű is ezeket használni a Swiftech termékek sajátossága miatt)

A D5-höz használható a linkelt csatlakozó, természetesen csak abban az esetben, ha a rendszerben használt cső a leírásban szereplő mérettartományban helyezkedik el (azaz 8 és 10mm közötti belső átmérőjű).

Ha maradt még kérdésed, írd ide bátran!

kolcsi írta:Köszönöm a kimerítő választ. Nekem teljesen elég, ami a webshopban van. Azt hiszem, maradok a Swiftech MCRES-Micro tartálynál, már csak a kialakítása miatt is, mert szerintem ezt jobban be tudom tenni a házba. Gondolom, hogy ehhez jók az eddig csatlakozók. Kérdésem, hogy ezt külön kell kötni, vagy összeépíthető a szivattyúval? (mint ahogy eddig volt).
Azt látom, hogy a D5-öshöz ugye ilyen 2 átalakító kell? (13/10-es csövekhez) http://www.subcooling.hu/g12-csonk-10es-belseju-csohoz-p-445.html
subcooling
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kolcsi » 2010. február 9., kedd 13:53

Köszönöm. Fel is adtam a rendelést. :)

Még talán annyit kérdeznék, hogy van valami módja annak, hogy ezt a szivattyút a ház aljába rögzítsem, vagy legyek kreatív? :)
A másik, hogy ez a tartály csatlakoztatható közvetlenül a szivattyúhoz vagy külön kell kötnöm? Ha külön, akkor van-e valami előírás, javaslat a helyével kapcsolatban. (pl. szivattyúhoz képest a magassága, a rendszerben a helye)
kolcsi
Kezdő vizes
Kezdő vizes

HozzászólásSzerző: ravenlord » 2010. március 29., hétfő 12:55

Hello mindenkinek!

Elkezdtem mostanában azon gondolkodni hogy áttérek vízhűtésre. Megpróbáltam kiokoskodni valamit magamtól, de ezen a téren sajnos elég kicsi (gyakorlatilag 0) tapasztalatom van... úgyhogy egy kis segítséget kérnék. :D

Az alany a következő:
    CPU: Core2Duo E7200 felhúzva 3 GHZ-re
    Alaplap: Gigabyte EP35-DS3R
    Videókártya: MSI 8800GT
    Ház: Sharkoon Rebel 12

Eddig nem volt rossz a dolog, alapvetően egy nagyon stabil gép. Ennek viszont az volt az ára hogy minden elképzelhető helyen ventilátor van, és egy rakétaindítást meghazudtol a hangereje amikor valami izmosabb dologba kezdek bele.

Így értem a vízhűtés gondolatához, ami azért lenne szimpatikus mert halkabb lenne és kevésbé okozna gondot a nyári működés (nagy melegben a ventik alapból elég nagy fordulaton mennek). Alapvetően most egy CPU+alaplapi chipset hűtésben gondolkodom, de lehet hogy később rákötném a videokártyát is. Jelenleg más ötlet híján egy Innovatek XX Starter set-ben gondolkodok... a kérdés a következő lenne: megéri settet venni, vagy jobb ha az ember saját maga válogatja össze az alkatrészeket? Egyáltalán mennyire megbízható az innovatek?
ravenlord
Kezdő vizes
Kezdő vizes

HozzászólásSzerző: tymer1990 » 2010. március 29., hétfő 21:00

Sziasztok!

Énis gondolkodtam, hogy jólenne átalakítani a gépet vízhűtésesre!
A célom főként, hogy halk legyen, nem szoktam tuningolni és nem is fogok. Nem okoz gondot, ha meg kell furkálni a házat, és azért nem utolsó a design sem(pl UV reagens cső bejön) :)
A vas(minden gyári értéken):
MB: Gigabyte EP45C-DS3R
RAM: 2x2GB DDR3 1333MHz
VGA: Zalman Geforce 9800 GT
CPU: C2D E8500
HÁZ: CODEGEN E6099 fekete
Jólenne hűteni a procit, videókarit,viszont a ramot fölöslegesnek tartom és majd esetleg később a winyóra is raknék, tehát jó lenne, ha tudnám bővíteni a rendszert. Visszaolvastam a fórumot és láttam, hogy azért az alaplapi chipsetet meg hidakat is szokták hűteni, ebben viszont tanácsod kérném, hogy érdemes-e ilyen szempontok mellett?
Másik kérdésem, hogy végülis ha a radiátorra rárakok 3 ventit, akkor azzal megoldottam a problémát?, mert a cél a 0 dB lenne. Illetve mennyire időtállók azok a ventik, hamar csapágyasak lesznek? Mert gondolkodtam, hogy egy MO-RA 2 CORE kellene és azon esetleg elhűlne a rendszer.(??)
Amit eddig kinéztem a procira: Enzotech Luna blokk, vga-ra sajnos nem találtam :(. Kérlek segíts kiválogatni a dolgokat és mondd nyugodtan, ha nem jó ez a blokk az én céljaimra! És a piszkos anyagiak: mivel még tanulok, ezért majd apránként fogom megvenni a cuccokat, olyan 100K-ból szeretném megúszni :)
Köszönöm a segítséged előre is!
tymer1990
Kezdő vizes
Kezdő vizes

ElőzőKövetkező

Vissza: Komplett rendszerek