Karácsonyi akciók

Komplett rendszert szeretnél, de nem tudod milyet?

Komponenskombinációk, előnyök és hátrányok.

Re: Komplett rendszert szeretnél, de nem tudod milyet?

HozzászólásSzerzÅ‘: tymer1990 » 2010. március 30., kedd 16:10

a vga zotac, nem zalman, hülye vagyok :)
tymer1990
Kezdő vizes
Kezdő vizes

HozzászólásSzerzÅ‘: Manala » 2010. április 15., csütörtök 18:40

Üdvözlet!

Erősen gondolkozom egy vízhűtéses rendszer kialakításán.
Célom a a zajszint csökkentése és a jobb hűtés VGA-ra és procira. (tetőtér, nyáron 35-40 fok meleg...)
Hatékonyság a fő szempont, design másodlagos.
Konfiguráció:
M3N78 Alaplap
AMD Phenom X4 9950 2,6GHz Proci
Asus EAH 2600Pro 512Mb VGA

Ajánlanátok erre egy jó ár/érték arányú rendszert?

Köszönettel!
Manala
Manala
Kezdő vizes
Kezdő vizes

HozzászólásSzerzÅ‘: Morty » 2010. december 6., hétfÅ‘ 9:49

Hali mindenkinek

Vízhűtés ügyben fordulok hozzátok, mivel nagyon kezdő jobb szólván gőzöm sincs mi fán terem egy vízhűtés. Milyen részekből épül fel, hogyan, miért meddig... és hasonló kérdések merülnek fel bennem... nah meg ugye előnye és hátránya...

Lehet hogy ez a topik nem igazán a legmegfelelőbb... de azért feldobom a kérdést hátha tudtok segíteni - árazással lehetőleg

Adott egy giga p45t-ds3 megtámogatva Q8400 hozzá mellékelve egy ati 5850 és ocz 1333 4*1 ram.

Hozzáteszem a házam se az igazi, tehát a kérdés adott, a megvalósításra vagyok kíváncsi

További szép napot mindenkinek választ előre is köszönöm

Üdv MoRty
Morty
Kezdő vizes
Kezdő vizes

HozzászólásSzerzÅ‘: subcooling » 2010. december 6., hétfÅ‘ 10:50

Szia!

Ilyenkor mindig ugyanazon kérdések merülnek fel:
- mi a célod a hűtéssel? (csendesebb gépet szeretnél, jobban szeretnél tuningolni, design stb.)
- tudod-e mit szeretnél hűteni?

és így tovább.

Ugyan teljes képet nem ad, de nagyon sokat segít és gyorsít az igényeid felmérésén, ha kitöltöd ezt: Vízhűtés tervező

Persze ha ez valami miatt Neked nem szimpatikus, akkor tt is folytathatjuk természetesen ;)

Morty írta:Hali mindenkinek

Vízhűtés ügyben fordulok hozzátok, mivel nagyon kezdő jobb szólván gőzöm sincs mi fán terem egy vízhűtés. Milyen részekből épül fel, hogyan, miért meddig... és hasonló kérdések merülnek fel bennem... nah meg ugye előnye és hátránya...

Lehet hogy ez a topik nem igazán a legmegfelelőbb... de azért feldobom a kérdést hátha tudtok segíteni - árazással lehetőleg

Adott egy giga p45t-ds3 megtámogatva Q8400 hozzá mellékelve egy ati 5850 és ocz 1333 4*1 ram.

Hozzáteszem a házam se az igazi, tehát a kérdés adott, a megvalósításra vagyok kíváncsi

További szép napot mindenkinek választ előre is köszönöm

Üdv MoRty
Subcooling.hu - Számítógép vízhűtések
subcooling
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerzÅ‘: nagyl1986 » 2010. december 28., kedd 8:04

Hali. Elég új vagyok, itt is és a témában is. Körbe nézegettem pár oldalon, meg az SC-n is. Olyan elképzelésem lenne, hogy a gépet tuningolni szeretném, de ha nem OC-n megy akkor legyen csendes.

Kinéztem egy komplett szettet, és egy radit.
- EK Water Blocks EK-KIT H3O-Supreme LT 120
- Alphacool Nexxxos Pro II Rev. 2.

Azért gondoltam ezt a 2őt mert a másik Kit amiben dual radi van az 4,7cm nekem viszont 3,7nél nem lehet magasabb, hogy feltudjam szerelni a gépház felső részére belül. a 120as radi meg elfér hátul (kint vagy bent).

A kérdés az lenne hogy a szetthez adott cuccok(pumpa, tartály, cső) megfelelő lenne-e a 2 radis rendszerhez, valamint későbbi VGA blokk beszereléséhez.
Elképzelés: Pumpa->CPU i7 930->120 Radi->(VGA GTX570 később)->240 Radi->Tartály.
Remélem nem voltam túl bonyolult, előre is köszi a segítséget.

Üdv: Laci
nagyl1986
Kezdő vizes
Kezdő vizes

HozzászólásSzerzÅ‘: subcooling » 2010. december 29., szerda 14:55

Üdvözletem!

Mivel e-mailben is megkaptam a kérdést, válaszolok rá e-mailben és itt is.

A tuning mértékétől függ, hogy elég lesz-e a szivattyú később.

Igazából a rendszert mindenképpen elviszi, maximum magasabb hőmérsékleteket fog eredményezni
az újabb blokk beszerelés (valamennyit mindenképpen).

nagyl1986 írta:Hali. Elég új vagyok, itt is és a témában is. Körbe nézegettem pár oldalon, meg az SC-n is. Olyan elképzelésem lenne, hogy a gépet tuningolni szeretném, de ha nem OC-n megy akkor legyen csendes.

Kinéztem egy komplett szettet, és egy radit.
- EK Water Blocks EK-KIT H3O-Supreme LT 120
- Alphacool Nexxxos Pro II Rev. 2.

Azért gondoltam ezt a 2őt mert a másik Kit amiben dual radi van az 4,7cm nekem viszont 3,7nél nem lehet magasabb, hogy feltudjam szerelni a gépház felső részére belül. a 120as radi meg elfér hátul (kint vagy bent).

A kérdés az lenne hogy a szetthez adott cuccok(pumpa, tartály, cső) megfelelő lenne-e a 2 radis rendszerhez, valamint későbbi VGA blokk beszereléséhez.
Elképzelés: Pumpa->CPU i7 930->120 Radi->(VGA GTX570 később)->240 Radi->Tartály.
Remélem nem voltam túl bonyolult, előre is köszi a segítséget.

Üdv: Laci
subcooling
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerzÅ‘: nagyl1986 » 2010. december 29., szerda 15:35

Köszönöm a választ.

Tehát ha később bővítek egy blokkal akkor érdemes a szivattyút is erősebbre cserélni.
nagyl1986
Kezdő vizes
Kezdő vizes

HozzászólásSzerzÅ‘: subcooling » 2010. december 29., szerda 16:14

Nem teljesen.

Akkor érdemes erősebb szivattyút vásárolni, ha a "hűtési teljesítmény" nem megfelelő.

Ha nincs komoly tuning, akkor nem fog annyit számítani a kisebb térfogatáram, hiszen az elvezetendő hő is kevesebb, mint nagyobb feszemeléssel járó tuningnál.

De továbbmenve: ha még komolyabb tuning is van, de nem hajszálra hegyezve, akkor is elég lehet ez, csak magasabb hőmérsékletek lesznek.

nagyl1986 írta:Köszönöm a választ.

Tehát ha később bővítek egy blokkal akkor érdemes a szivattyút is erősebbre cserélni.
subcooling
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerzÅ‘: nagyl1986 » 2010. december 30., csütörtök 14:54

Asszem már értem. Végül is annyira túl húzva nem lenne, esetleg 1-2 alkalom hogy mégis mit bír el a rendszer. Talán hamarosan sikerül beszereznem egy VGA-t, és akkor befektetek egy ilyen rendszerbe, az a biztos ha megvan minden részegység és csak fel kell tenni.

Köszönöm még1x és Boldog újévet kívánok.

NL
nagyl1986
Kezdő vizes
Kezdő vizes

HozzászólásSzerzÅ‘: kalmarzoli » 2011. február 3., csütörtök 18:23

Hali.
Most akarok pumpa cserét elkövetni a régi (Thermaltake Bigwater) ellen és egy DDC-1T vagy egy DDC-1P szeretnék a helyére csak nem tudom hogy melyik lenne a jobb mert ezeket kellene hűteni
Gygabite ex58 extreme - i7 920 (3,4Ghz) - gtx460 ezekkel http://www.subcooling.hu/alphacool-nexxxos-pro-ii-rev-p-31.html 2db http://www.subcooling.hu/watercool-heatkiller-cpu-rev30-lc-s1366-core-i7-p-386.html és http://www.subcooling.hu/ek-water-blocks-supreme-vga-copper-acetal-p-573.html
Előre is köszönöm a válaszokat.
kalmarzoli
Kezdő vizes
Kezdő vizes

ElőzőKövetkező

Vissza: Komplett rendszerek